неделя, 24 август 2014 г.

ПУКАНИ ЛЮТИ ЧУШЛЕТА




Източник на рецептата - Иван Пейчев


Продукти:
2кг чушки
0,500 мл.вода
0,500 мл.оцет (6%)
80 гр.захар (аз сложих 100гр)
50 гр.сол
50 мл.олио
по 1 аспирин на 0,500мл.буркан
моркови
копър,магданоз,чесън
черен пипер

Изрязваме дръжките на чушките и ги надупкваме.Опукваме ги леко и ги оставаме да изстинат.От изброените продукти завираме марината.
В буркани нареждаме чушлета като помежду им слагаме по малко копър,магданоз,кръгчета моркови,чесън и черен пипер на зърна.Слагаме аспирина и заливаме с изстиналата марината.Затваряме с капачки и съхраняваме на хладно.



Благодаря на Иван Пейчев за споделената рецепта!!!