неделя, 31 август 2014 г.

ПАНИРАНИ ТИКВИЧКИ НА ФУРНА






Идеята за тези тиквички видях от Сладко и Солено.Не се сдържах да не ги пробвам.Стават по-леки,защото не са пържени,освен това са хрупкави и вкусни и са идеално мезе.Аз пробвах и със сусам - също идеални.


ПРОДУКТИ:
2-3 тиквички
брашно
яйца
пармезан или сусам
галета
зехтин или олио
сол

Тиквичките се нарязват на пръчици и се посоляват.Оставят се около 20 минути.
Приготвяме 3 купички за панировката.В едната слагаме брашно,в другата разбити няколко яйца,а в третата смесваме пармезан с галета.Топим пръчиците първо в брашното,след това в яйцето и накрая в пармезана.Нареждаме в тавичка застлана с хартия за печене.Отгоре наръсваме със зехтин или олио.Печем в силно загрята фурна до зачервяване на вентилатор.
Вместо пармезан аз направих половината със сусам.Стават чудесни.



С пармезан и сусам придружени с чеснов сос








Tραγανα κολοκυθακια στο φουρνο
κολοκυθακια
αλευρι
1-2 αυγα
τρυμμενη παρμεζανα η σουσαμι
φρυγανια
ελαιολαδο
αλατι

Κοβουμε τα κολοκυθακια σε ραβδος.Τα αλατιζουμε και τα αφηνουμε για 20 λεπτα.Ετοιμαζουμε τρια μπολ.Στον ενα βαζουμε αλευρι,στο δευτερο χτυπαμε 1-2 αυγα και στο τριτο ανακατευουμε τρυμμενη παρμεζανα με φρυγανια η βαζουμε σουσαμι.
Βουταμε τα κολοκυθακια προτο στο αλευρι,μετα στα αυγα και στο τελος στη παρμεζανα και τα βαζουμε σε ενα ταψι με λαδοκολλα.Ραντιζουμε με λιγο λαδακι επανω.Ψηνουμε σε δυνατο φουρνο μεχρι να ψητουν.