петък, 5 септември 2014 г.

МАРИНОВАНА РИБКА





ПРОДУКТИ:

гавро или друга дребна риба
едра сол
оцет
олио
копър
чесън
зелена и червена пиперка
черен пипер на зърна
няколко зрънца бахар

Рибката се изчиства от главите и се отваря по дължина.Вади се средната кост да остане филе.В кевгир редим ред риба,ред едра сол и така докато свърши.Оставяме осолената риба за 3 часа,след което я изплакваме от солта.Слагаме рибата в подходящ съд и я покриваме с оцета.Най-добре е съдът да има капак.Затваряме и прибираме в хладилника за 12 часа.
След като измине необходимото време прецеждаме рибката от оцета и я нареждаме в буркан или съд с капак.Помежду слагаме нарязан на ивички пипер,чесън,копър и подправките.Заливаме с олио и прибираме в хладилника.
След 24 часа е готова за консумация.