сряда, 10 септември 2014 г.

ПАТЛАДЖАН - ИМАМ



ПРОДУКТИ:

3 патладжана
1 глава лук
1 ч.ч.доматена салца
1-2 скилидки чесън
магданоз
сол,малко захар,черен пипер

Патладжана се разрязва през средата по дължина на две.С нож се правят резки кръстосано на всяко една половинка.В съд се слага доста олио и се изпържва патладжана докато омекне.Вади се на хартия да се отцеди излишното олио.
През това време приготвяме пълнежа.В тиган запържваме нарязания на ивички лук.Добавяме доматената салца,чесъна и подправките и варим 4-5 минутки.
В тавичка нареждаме патладжана.С лъжица притискаме месестата част и слагаме по 2-3 лъжици от пълнежа(колкото може да се събере).
Слагаме в умерена фурна за около 15 минути да се запече.Малко преди да се извади от фурната може да се сложат парченца моцарела или някакво друго сирене,което се топи.
** В тавичката налях една кафяна чашка от малките водичка.

При сервиране по желание може да се наръси с настъргано сирене.