сряда, 24 септември 2014 г.

МЪРЗЕЛИВИ ЧУШКИ - ЗИМНИНА



ПРОДУКТИ:
зелени или червени пиперки
2 части оцет
1 част вода
2 с.л.сол на 1л.течност
чесън
магданоз

Чушките се измиват,подсушават се и се изчистват от дръжките и семките.В тенджера слагаме олио да се загрее.Потапяме чушките във врящото олио за малко да се попарят.Вадим ги и ги оставяме да изстинат.
Подреждаме напълно изстиналите чушки в буркани като помежду слагаме чесънче и магданоз.
Приготвяме марината от 2 части оцет,1 част вода и 2 с.л.сол на литър течност.Бъркаме да се разтвори солта без варене.
Всеки буркан заливаме с марината,слагаме най-отгоре пласт олио,от това в което сме попарили пиперките и затваряме.
За по-голяма трайност стерилизираме бурканите 10-15 минути.