четвъртък, 25 декември 2014 г.

ЛЕСНИ И ВКУСНИ КОЛЕДНИ БИСКВИТКИ "Thimble Cookies"



ПРОДУКТИ:

1/2 ч.ч.кр.масло(стайна температура)
1/2 ч.ч.маргарин
1/4 ч.ч.кафява захар
1/4 ч.ч.бяла захар
2 жълтъка
2 ч.ч.брашно
щипка сол
2 ванилии
1 к.ч.едро смлени бадеми(по желание)

отделно:
2 леко разбити белтъка
едро смлени орехи

Разбиваме жълтъците с маслото,маргарина,захарта и ванилите до кремообразна маса.Постепенно добавяме пресятото брашно и солта.Замесваме тесто към което прибавяме едро смлените бадеми.
От тестото оформяме топки с големина на  орех.Всяка топка потапяме в белтъците и овалваме в едро смлените орехи (може вместо орехи да се овалят в кокосови стърготини).
Подреждаме в тава върху хартия за печене на малко разстояние.


Слагаме в предварително загрята фурна на 190 градуса и печем 5 минути.Вадим от фурната и бързо натискаме всяка бисквитка с пръст в средата да се оформи малка дупка.Връщаме отново във фурната и печем още 8 минути.
След като изстинат попълваме вдлъбнатината с конфитюр по избор.








Източник на рецептата: тук

Весели празници!!!


Μπισκοτακια με καρυδια και μαρμελαδα

Υλικα
1/2 π.του τσαγιου βουτυρο
1//2 π.του τσαγιου μαργαρινη
1/4 π.του τσαγιου καστανη ζαχαρη
1/4 π.του τσαγιου ασπρη ζαχαρη
2 κροκους
2 π.του τσαγιου αλευρι για ο.χ.
2 βανιλιες
1 πρεζα αλατι

''''''''
2 ελαφρια χτυπημενα ασπραδια
χοντροκομμενα καριδια

Χτυπαμε τα κροκαδια με το βουτυρο,την μαργαρινη,την ζαχαρη και της βανιλιες.Προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι (κοσκινισμενο)με το αλατι και ζυμωνουμε.
Απο την ζυμη κανουμε μικρες μπαλιτσες οσο ενα καρυδι,της βουταμε ενα ενα στα ασπραδια και μετα στα χοντροκομμενα καρυδια.
Τα βαζουμε σε ενα ταψι με λαδοκολλα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 190 βαθμους 5 λεπτα.Βγαζουμε το ταψι απο το φουρνο και γρηγορα παταμε καθε μπισκοτακι με το δαχτυλο στην μεση να γινει μια τρυπουλα.
Ξαναβαζουμε το ταψι στο φουρνο και ψηνουμε 8 λεπτα ακομα.
Οταν κρυωσουν γεμιζουμε με μαρμελαδα.

Καλες γιορτες σε ολους!!!