неделя, 22 март 2015 г.

ЯЙЦА ПО ПАНАГЮРСКИ




ПРОДУКТИ:
6 яйца
300гр.кис.мляко
2-3 с.л.олио
1 ч.л.червен пипер
сол на вкус
1-2 скилидки чесън
1 с.л.оцет

В тенджера слагаме вода да заври и прибавяме 1/2 ч.л.сол и оцета.Щом кипне,водата се завихря с помоща на вилица или лъжица и чукваме от ниско едно по едно яйцата.Аз ги чуквам предварително в една купичка.Варим 2-3 минути.Готовите яйца вадим внимателно с решетъчна лъжица.
Млякото осоляваме на вкус,добавяме чесъна и разбъркваме.Разпределяме го в две чинии.Отгоре слагаме по 3 яйца.
В тиган загряваме мазнината и запържваме червения пипер.Заливаме яйцата и ръсим с чубрица и смлян черен пипер.






Αυγα με γιαουρτι

6 αυγα
300 γρ.γιαουρτι
2-3 κ.σ.ελαιολαδο
1 κ.γλ.παπρικα
αλατι
1 κ.σ. ξυδι
1-2 σκελιδες σκορδο
Ανακατευουμε το γιαουρτι με λιγο αλατι και το σκορδο και το μοιραζουμε σε δυο πιατα.
Σε μια κατσαρολα βαζουμε νερο,1/2 κ.γλ.αλατι και το ξυδι.Μολις παρει βραση κατεβαζουμε απο την φωτια και σπαμε απο χαμηλα ενα ενα τα αυγα.Το ξαναβαζουμε στην φωτια και αφηνουμε να βραζει 2-3λεπτα.Με μια τρυπητη κουταλα βγαζουμε τα αυγα και μοιραζουμε απο 3 αυγα σε καθε πιατο πανω απο το γιαουρτι.
Σε ενα τηγανι βαζουμε το λαδι να καψει,προσθετουμε την παπρικα και ανακατευουμε 1-2 λεπτα.Με αυτο το λαδι περιχυνιυμε τα αυγα.Ριχνουμε λιγο πιπερι και ριγανη και ειναι ετοιμο.