сряда, 25 март 2015 г.

СВИНСКО С ГЪБИ И ВИНО В ГЮВЕЧ

Свински пържоли в гювеч



Свинско месо в гювеч




Дали ще е с пържоли или месо от бут ястието е еднакво вкусно.Опитвала съм и със свинско и телешко месо заедно,също много апетитно.

ПРОДУКТИ:
1кг.месо
1 голяма глава лук
1 морков
400 гр.гъби (може консервирани)
1 зелена пиперка
1/2 ч.ч.бяло вино
1 ч.ч.вода
3-4 пълни с.л.дом.салца
сол,пипер,бахар,даф.лист,магданоз
2-3 скилидки чесън
1 равна с.л.брашно

В тиган загряваме олио и запържваме месото да се зачерви от всички страни.Изваждаме в чиния.В същото олио запържваме леко гъбите.Добавяме брашното,разбъркваме 2-3 пъти и загасяме с виното.Нарязваме зеленчуците на ивички.
В глинен гювеч слагаме една част от лука,отгоре половината от месото.Върху него изсипваме сместа с гъбите от  тигана,останалия лук,нарязания пипер,дом.салца и подправките.Нареждаме другата половина от месото и заливаме с водата.Посоляваме на вкус.Захлюпваме гювеча и слагаме във фурната на 250 градуса за около 1- 1и1/2часа.Пробваме с вилица за готовноста на месото.
Сервираме с ориз или картофи на фурна.



ДОБЪР АПЕТИТ!!!