четвъртък, 26 март 2015 г.

ПАНИРАНА РИБА БАКАЛЯРОС (ТРЕСКА) СЪС СКОРДАЛЯ





ПРОДУКТИ:

риба бакалярос филе (треска)
брашно с набухвател(с бакпулвер)
вода
олио за пържене

Скордаля:
рецепта за скордаля виж тук

Точни пропорции за панировката не съм дала,защото зависи колко риба ще пържите.Освен това ако не стигне е лесно да се забърка още малко.
Рибата се реже на порции и се подсушава с хартия.
В съд разбъркваме брашното с вода да стане с гъстота на палачинково тесто.
Всяко парче риба се овалва първо в обикновено брашно,след което топваме в панировката.
Пържим в добре сгорещено олио,което трябва да е доста.Аз ползвам малка тенджерка и слагам олио като за фритюрник.
Ганираме със скордаля и хубава зелена салата.