неделя, 7 юни 2015 г.

РУСКИ МАСЛЕНИ СЛАДКИ





ПРОДУКТИ:

100 гр.кр.масло
50 гр.п.захар
100 гр.нишесте
100 гр.брашно
1 яйце
1 ванилия
щипка сол

мармалад по избор

Първо разбиваме маслото с пудрата захар и яйцето.След това добавяме нишестето,ванилията и солта и разбъркваме хубаво.
Накрая прибавяме и брашното и замесваме тесто.
Шприцоваме готовото тесто в тавичка,застлана с хартия за печене.


Печем на 180 градуса около 12-15 минути.
Оставяме да изстинат и слепваме две по две с мармалада.
По желание поръсваме с пудра захар.



Μπισκοτακια βουτυρου

100 γρ.βουτυρο
50 γρ.αχνη ζαχαρη
100 γρ.κορν φλαουρ
100 γρ.αλευρι
1 αυγο
1 βανιλια
πρεζα αλατι

μαρμελαδα της επιλογης μας

Χτυπαμε το βουτυρο με τη ζαχαρη και το αυγο.
Προσθετουμε το κορν φλαουρ,τη βανιλια και το αλατι και ανακατευουμε καλα.
Στο τελος προσθετουμε το αλευρι και ζυμωνουμε.
Βαζουμε το μειγμα σε ενα κορνε και κανουμε τα μπισκοτακια επανω σε λαδοκολλα.
Τα ψηνουμε στους 180 βαθμους για 12-15 λεπτα.
Τα αφηνουμε να κρυωσουν και τα κολλαμε δυο δυο με μαρμελαδα.

Източник на рецептата:виж тук