вторник, 8 декември 2015 г.

МЕДЕНКИ С ДЖИНДЖИФИЛ







ПРОДУКТИ:

2 яйца
1 ч.ч.захар
2/3 ч.ч.олио
2 с.л.мед
1 ч.л.сода
1 пълна ч.л.канела
1 ч.л.джинджифил на прах
1 пълна ч.л.какао
около 450 гр.брашно
шоколад за украса

Чашата,с която мерих е 160мл.

В купа разбъркваме с миксер яйцата със захарта.Прибавяме меда,какаото,олиото,канелата,содата и джинджифила.Разбъркваме много добре.Започваме да прибавяме по малко от брашното и замесваме меко тесто.
От готовото тесто оформяме меденките.Аз направих руло и с ножа изрязах кръгчета.
В намазана с мазнина тава нареждаме меденките на малко разстояние.Печем в предварително загрята фурна на 185 градуса около 8 минути.


Разтапяме на водна баня шоколада с малко прясно мляко и украсяваме меденките.

Μπισκοτακια με κανελα και τζιντζερ

2 αυγα
1 ποτηρι του τσαγιου ζαχαρη
2-3 ποτηρι του τσαγιου ηλιελαιο
2 κ.σ.μελι
1 κ.γλ.κανελα
1 κ.γλ.σοδα φαγητου
1.κ.γλ.τζιντζερ τριμμενο
1 κ.γλ.κακαο
περιπου 450 γρ.αλευρι

Για το γλασο:
κουβερτουρα
λιγο γαλα

*** το ποτηρι του τσαγιου - 160μλ

Χτυπαμε στο μιξερ αυγα με την ζαχαρη για λιγα λεπτα.Προσθετουμε το λαδι,το μελι,το κακαο,τη σοδα,τη κανελα και το τζιντζερ.Συνεχιζουμε το χτυπημα .Σταδιακα προσθετουμε και το αλευρι.Ζυμωνουμε καλα μεχρι να γινει μια ευπλαστη ζυμη.Ανοιγουμε φυλλο 3-4εκ.και κοβουμε τα μπισκοτακια.Σε ενα ταψι βαζουμε λαδοκολλα και μεταφερουμε επανω τα μπισκοτακια.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στος 180-185 βαθμους στον αερα για περιπου 8 λεπτα.
Σε μπεν μαρι λιωνουμε την σοκολατα με λιγο γαλα.Γαρνιρουμε ελαφρα με το μαλακο γλασο σοκολατας