сряда, 27 януари 2016 г.

ПИЛЕШКА СУПА





ПРОДУКТИ:

пилешко месо (бутчета,филе или фенери)
1 главичка лук
1 морков
1 ч.л.vegeta или кубче пил.бульон
1 каф.ч.ориз
1 даф.лист
1/4 ч.л.куркума
1/4 ч.л.джинджифил на прах
1 скилидка чесън
черен пипер,сол на вкус,олио
магданоз

За застройката:
1 жълтък
сока от 1 лимон

Първо слагаме месото в тенджера да се свари.Нарязваме на ситно лука и моркова.Обезкостяваме свареното месо и го накъсваме на малки парченца.В бульона връщаме месото,прибавяме нарязания зеленчук,добавяме олиото,чесъна,кубчето бульон и останалите подправки.Варим десетина минути и прибавяме ориза.При нужда се добавя малко водичка,но да е гореща.Варим до омекване на ориза около 10-15 минути и изключваме котлона.
В купичка разбиваме жълтъка със сока от един лимон.Вземаме по малко от горещия бульон и изсипваме в жълтъка като бъркаме непрекъснато.Щом се оеднакви температурата с тази на супата изсипваме застройката в тенджерата и разбъркваме.Подправяме със ситно нарязания магданоз и сервираме.