Познатите на повече от вас "корекомки","захаринки","балеринки"или "сълзица".Както и да ги наречем са си много вкусни.Аз лично започна ли да ги ям не мога да се спра.Рецептата за тях е адаптирана от тук
ПРОДУКТИ:
Замесваме тесто от крема сиренето,маслото,ванилията и брашното,като маслото трябва да е на стайна температура.Готовото тесто слагаме в найлонова торбичка в хладилника за около час.
Охладеното тесто разделяме на две и всяка една част разточваме на тънка кора.Режем кръгчета с чашка с d - 5см.Всяко едно кръгче топим в захар и прегъваме на две,така че захарта да остане от вътрешната страна.
Получения полукръг отново топим в захар и сгъваме на две.Отново захарта остава от вътрешната страна.
Кръгчето е вече сгънато на четири,овалваме от всички страни със захар и слагаме в тавичка застлана с хартия за печене.Така правим с останалото тесто.
Остатъците от тестото отново замесваме,разточваме и изрязваме с чашка.
Готовите сладки печем в предварително загрята фурна на 190-200 градуса около 20 минути.Аз пеках на вентилатор.
**Сладките излизат много - при мен се получиха 60 броя.
**Сладките излизат много - при мен се получиха 60 броя.
Да ви е сладко,колкото и на мен!!!
Моите рецепти ще намерите и на страничката ми във facebook Кулинарно хоби
Моите рецепти ще намерите и на страничката ми във facebook Кулинарно хоби
Μπισκοτα βουτυρου με φιλαδελφια
200 γρ.φιλαδελφια
200 γρ.βουτυρο (μαλακο)
2 φλ.του τσαγιου αλευρι ο.χ.
1 βανιλια
¨¨¨¨¨¨¨¨
ζαχαρη κρυσταλλικη
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα,εκτος την ζαχαρη.Βαζουμε την ζυμη σε μια σακουλα στο ψυγειο για 1 ωρα περιπου.
Ανοιγουμε φυλλο με το πλαστη με παχος 4-5mm.Με ενα ποτυρι (d - 5sm) κοβουμε μπισκοτακια.
Σε ενα μπολ βαζουμε ζαχαρη.Βουταμε καθε μπισκοτο στη ζαχαρη,το διπλωνουμε στα δυο,αλλα να μεινει η ζαχαρη απο μεσα πλευρα.Το ξαναβουταμε στη ζαχαρη και το διπλωνουμε παλι να ειναι η ζαχαρη απο μεσα.Στο τελος βουταμε το διπλωμενο μπισκοτο απο ολες πλευρες στην ζαχαρη και τοποθετουμε σε στρωμενο με λαδοκολλα ταψι.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 190-200 βαθμους περιπου 20 λεπτα.
Коментари
Публикуване на коментар