вторник, 5 септември 2017 г.

МАРИНОВАН ПАТЛАДЖАН






ПРОДУКТИ:

3 кг.патладжан
0,600 - 0,800гр.моркови
2 глави чесън
2 връзки магданоз
150 мл.вода
120 гр.захар
180 мл.оцет
1 равна с.л. сол
олио за пържене

Белим патладжана,нарязваме на кръгчета с дебелина 1 - 1,5см,посоляваме леко и оставяме за малко да се отцеди.
Слагаме в тенджера продуктите за маринатата(вода,оцет,захар и сол)на котлона и завираме за малко да се стопи захарта.Махаме от котлона.
Загряваме в съд олио(около 1л) и пържим патладжана само леко да си смени цвета(става за секунди),след което вадим и пускаме в маринатата.Държим го там докато изпържим всичкия патладжан.
Отцеждаме марината в друг съд и я запазваме.
В буркани редим плътно патладжан,моркови нарязани на кръгчета ,чесън и магданоз.Доливаме с марината и затваряме с капачки.Стерилизираме около 20 мин.и обръщаме бурканите докато се охладят.
*** Аз направих двойна доза от марината,защото ми се стори малко за количеството патладжан.
Източник:ПЕПЧО