АДЖАПСАНДАЛИ ПО ГРУЗИНСКИ


ПРОДУКТИ:
1кг.патладжан
700гр-1кг.домати
500гр.пипер
300-500гр.моркови
500гр.лук
6-7скилиди чесън
магданоз
2/3ч.л.кориандър
сол на вкус

Нарязваме патладжана на кръгчета,посоляваме и оставяме да се отцеди.
Морковите се нарязват на кръгчета,лукът на полумесеци,а пипера на големи парченца.Обелваме доматите.
В тиган загряваме малко олио и нареждаме патладжана на един ред.Изпържваме от двете страни.



Изсипваме готовия патладжан в тенджера.
В същия тиган запържваме лука,моркова и пипера.Ако е нужно добавяме още малко олио.

Готовите зеленчуци изсипваме върху патладжана.


Половината от доматите нарязваме на ситно,а другата половина минаваме на блендера.Изсипваме доматите върху зеленчуците,добавяме чесъна нарязан на ситно и подправките.Вода не се налива.Варим на слаб огън до готовност.

Забележка: При пърженето на зеленчуците използвах малко олио.По-вкусно става с повечко олио,но аз добавях по малко водичка в тигана за да се задушат зеленчуците за да е по-здравословно.
Източник на рецептата с видео: тук

Коментари