ГРЪЦКИ ВЕЛИКДЕНСКИ КУРАБИЙКИ



ПРОДУКТИ:

500 гр.брашно
6 гр.бакпулвер
200 гр.краве масло
160 гр.пудра захар
50 гр.сок от портокал
90 гр.яйца
10 гр.настъргана портокалова кора
2 гр.сол


1 жълтък за намазване отгоре

От изброените продукти замесваме тесто.Покриваме го със стреч и прибираме в хладилника за един час да си почине.
От тестото оформяме топчета по 30гр.всяко едно.Всяко топче се прави първо на фитил,след това се прегъва през средата и се усуква.

Готовите курабийки редим в тава,застлана с хартия за печене.


Отгоре намазваме с разбития жълтък.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20-25 минути според фурната.



Курабийките са по рецепта на ЯНИС ЛУКАКОС.

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 160 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 50 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 90 γρ. αυγά  
  • 10 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 2 γρ. αλάτι
  • 1 αυγό για επάλειψη
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ, την τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο.
Ζυγίζουμε μπαλάκια 30 γρ. και τα πλάθουμε σε «μακαρόνι» πάχους 1,5 εκ. και μήκους 22 εκ.
Πλάθουμε σε σχήμα πλεξούδας ή σε ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με απόσταση 2 εκ. το ένα από το άλλο. Τα αλείφουμε καλά με το αυγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 25 λεπτά περίπου.


Коментари