понеделник, 27 април 2020 г.

КОЗУНАК "ЧУДО"по японски метод TANG ZHONG







Mеки,пухкави,вкусни и с много конци козунаци направени по японския метод Tang Zhong.Тайната се състои в прибавяне към тестото на крем от мляко и брашно.Вижте рецептата стъпка по стъпка.

ПРОДУКТИ:
(за 3 козунака по 650 гр.)

1 кг.брашно с високо съдържание на протеини
(на опаковката трябва да е отбелязано)

400 мл.прясно мляко
3 яйца големи (170гр)
300 гр.захар
2 с.л.захар
2 ванилии
1 ч.л.бакпулвер
50 гр.прясна мая
1/2 ч.л.сол
100 гр.масло (меко на стайна температура)
настъргана кора от лимон
настъргана кора от портокал

***Ако обичате да са ви по-сладки козунаците добавете 1 или 2 с.л течен подсладител,но намалете прясното мляко с 1 или 2 с.л.Подсладителят се добавя към разбитите със захарта яйца.

Първата ни работа е да си направим крема "чудо".В незалепващ тиган слагаме 200мл от млякото и 40гр.от брашното.Слагаме на слаб котлон и бъркаме докато се получи гъста кашичка.Готовия крем прехвърляме в купичка и покриваме с домакинска мембрана.Оставяме настрана крема да изстине напълно.

Отделно в купичка слагаме останалото прясно мляко,маята и 1с.л.от захарта.Оставяме да се активира.
Когато крема е напълно изстинал и маята се е активирала започваме със замесването на тестото.
Слагаме в миксера 170 гр.яйца и захарта и ги разбиваме хубаво няколко минути да се разтопи захарта.

Добавяме шупналата мая,течния подсладител(ако ще ползваме такъв),изстиналия крем "чудо",настърганите портокалова и лимонова кора,ванилиите и солта.Сменяме бъркалката за яйца с такава за тесто.Размесваме 1-2 минути сложените продукти.След това започваме да добавяме по малко от брашното,в което сме сложили и бакпулвера.Бъркаме с миксера докато се оформи тесто.На този етап започваме да прибавяме по малко от мекото масло като продължаваме с бъркането докато поеме всичкото масло.Бъркаме около 20 - 30 минути
Готовото тесто слагаме в голяма купа намазана с олио,покриваме с мембрана и слагаме на топло да втаса докато удвои  обема си.На мен ми отне 2 часа във фурната на 40 градуса.



Тестото ми вече е излязло от купата, вадим на плота и разделяме на 9 еднакви топки.Оформяме фитилите.Ако обичаме може да добавим локум,стафиди  или каквото друго ни харесва.Плетем плитки и слагаме във форми заслани с хатрия за печене.
Оставяме отново да втасат.На мен пак ми отне 2 часа във фурната на 40 градуса.


Разбиваме един жълтък с няколко капки олио и водичка и намазваме козунаците.Ръсим със захар и бадеми и печем в предварително загрята фурна.
Аз пекох на 170 градуса - 30 минути на вентилатор.
Готовите козунаци вадим на скара докато изсинат,а след това им се наслаждаваме.









Μια επαγγελματική συνταγή με τα πιο αφράτα τσουρέκια που διαρκούν για μέρες!!! Τιπς που έκανα εγώ!!! Μπορείτε να κάνετε Στόφα τον φούρνο σας στους 40 βαθμούς για να φουσκώσει γρήγορα το ζυμάρι! Ανοίγουμε στους 40 βαθμούς τον φούρνο και τον κλείνουμε προσοχή να μην καίει η σχάρα! Σε θερμοκρασία δωματίου φουσκώνει δύσκολα γιατί δεν ξεπερνά τους 22 βαθμούς!!Θέλουμε 30 με 40 βαθμούς!!

Στον φούρνο αφήνουμε και το προζύμι και την ζύμη αλλά και πριν το ψήσιμο που είναι και το πιο κρίσιμο σημείο πρέπει να γίνουν διπλάσια!!! !!Προσοχή η ζύμη θέλει 20 με 30 λεπτά ζύμωμα στην Κουζινομηχανή !!!!Τέλος στον δικό σας φούρνο μπορεί να θέλει πιο λίγο ψήσιμο γιατί μπορεί να είναι πιο δυνατός!!!

Υλικά 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι 400 γρ γάλα 3 αυγά(170 γρ) 300 γρ ζάχαρη 2 κτσ ζάχαρη 2 βανιλίνες 1 κτγ μπέικεν πάουντερ 9 γρ ξηρή μαγιά η 50 γρ Νωπή Μαγιά 1/2 κτγ αλάτι 1/2 κτγ μαχλέπι 1/2 κτγ κακουλέ 100 γρ βούτυρο 3 γρ μαστίχα Ξύσμα από 1 πορτοκάλι Για το άλειμμα 1 αυγό+1 κτσ γάλα


Εκτέλεση Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντας σε ένα τηγάνι το γάλα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζυμάρι.Το αποσύρουμε από την φωτιά και το βάζουμε σε ένα μπολάκι να κρυώσει σκεπασμένο με μια μεμβράνη(Αυτή ειναι μια Ιαπωνική μέθοδος για να κρατάει τα τσουρέκια πιο αφράτα). Συνεχίζουμε και σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε λίγη ζάχαρη,την μαγιά το χλιαρό το γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.Συνεχίζουμε και σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε λίγη ζάχαρη,την μαστίχα,το μαχλέπι ,το μπέικεν και το κακουλέ,τις βανιλίνες και τα σπάμε μαζί.Έπειτα σε ένα μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με τον σύρμα.Μόλις αφρατέψουν καλά βγάζουμε το σύρμα και βάζουμε τον γάντζο. Προσθέτουμε το ζυμάρι που ειχαμε φτιάξει στο τηγάνι,το προζύμι που κάναμε,τα μπαχαρικά,το ξύσμα πορτοκάλι,και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.Μόλις ρίξουμε το μισό αλεύρι προσθέτουμε και το αλάτι και συνεχίζουμε ανακατεύοντας με το γάντζο από το μίξερ.Μετά αφού έχουμε ρίξει όλο το αλεύρι ρίχνουμε κυβακι κυβάκι το κρύο βούτυρο. Αφού το χτυπήσουμε 15-20 λεπτά στο μίξερ βγάζουμε το ζυμάρι και το βάζουμε σε ένα μπολ να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες.Η ζύμη πρέπει να ναι βελούδινη.Μόλις έχει διπλασιαστεί η ζύμη την χωρίζουμε σε μπαλάκια των 200 γρ. (9 μπαλάκια).Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να μην ξεραθούν.Αφου τα πλάσουμε όλα Αρχίζουμε νατα ανοίγουμε σε λωρίδες για να κάνουμε την πλεξούδα από τα τσουρέκια(3 λωρίδες στο κάθε τσουρέκι). Μόλις φτιάξουμε και τα 3 τσουρέκια τα βάζουμε τα 2 σε ένα ταψί με λαδόκολλα να τα χωρίζει μεταξύ τους και το 3ο σε μια φόρμα.Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου να έχουν διπλασιαστεί.Στην συνέχεια αλείφουμε τα τσουρέκια με ένα αυγο+1 κτσ γάλα .Πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά στους 180 c.Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα για να μην υγροποιηθούν Αφού κρυώσουν καλά τα σκεπάζουμε με μεμβράνη έτσι θα τα διατηρήσουμε αφράτα για μέρες.Τα πιο αφράτα τσουρέκια με ίνες που θα τα λατρέψετε και θα τα φτιάχνετε συνέχεια.Το Πάσχα θα μοσχομυρίσει υπέροχα και πεντανόστιμα τσουρέκια για σας και την οικογενειά σας!!Καλή σας επιτυχία!!!






Няма коментари:

Публикуване на коментар